Business Internaţional

De ce este Italia cea mai distrusă ţară din Europa şi a doua din lume după China de pandemia de Coronavirus

De ce este Italia cea mai distrusă ţară din Europa şi...

Autor: Business Magazin

14.03.2020, 09:03 78

Deoarece numărul de cazuri de coronavirus în Italia se ridică la peste 10.000, ţara are acum cel mai mare număr de cazuri exceptând China - epicentrul focarului. Iată de ce Italia a devenit a doua ţară cel mai grav afectată la nivel mondial.

Numărul total de cazuri de coronavirus confirmate în Italia a trecut de 10.000. Şcolile au fost închise, meciurile de fotbal s-au anulat şi s-au format cozi lungi la magazine în timp ce oamenii, panicaţi, cumpără alimente şi alte produse în încercarea de a avea suficiente provizii până la eliminarea virusului.

Guvernul ţării le-a spus oamenilor să rămână acasă în încercarea de a reduce răspândirea virusului - este o schimbare masivă a culturii pentru Italia, ai cărei cetăţeni sunt obişnuiţi să socializeze. Prima persoană care a fost depistată pozitiv în nordul Italiei, cazul fiind confirmat pe 21 februarie. În acea etapă, bărbatul în vârstă de 38 de ani, care nu fusese în China, îşi infectase deja soţia şi mai mulţi medici, asistente şi pacienţi de la spitalul unde mersese cu simptome asemănătoare gripei cu trei zile mai devreme.

Experţii consideră că virusul ar fi fost prezent şi s-a răspândit în nordul Italiei încă din a doua jumătate a lunii ianuarie, cel puţin.
Rata ridicată a deceselor din Italia a fost atribuită faptului că ţara are cea mai îmbătrânită populaţie din lume după Japonia, potrivit Dr. Giovanni Rezza, şeful secţiei de boli infecţioase de la Institutele Naţionale de Sănătate, scrie itv.com. Cea mai mare parte a numărului de decese cauzate de Covid-19 a fost înregistrată în rândul persoanelor în vârstă şi cu probleme de sănătate anterioare. Profesorul Marina Della Giusta, de la catedra de economie a Universităţii din Reading, a declarat că, din acest motiv, rata mortalităţii este mai mare decât media din alte state.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO