Business Internaţional

De ce este iPhone 11 doar o ”glumă proastă” şi unde s-au îndreptat eforturile Apple

De ce este iPhone 11 doar o ”glumă proastă” şi...

Autor: Iulian Tenchiu

21.09.2019, 08:00 2746

Apple a lansat săptămâna trecută iPhone 11, care ar fi trebuit să fie un upgrade major pentru posesorii versiunilor anterioare de iPhone, în schimb, este doar o cameră foto ceva mai performantă, scrie CNBC.

Device-ul încă este capabil să facă tot ce pot face şi alte smartphone-uri, de la trimiterea de mesaje, la descărcarea aplicaţiilor şi video-call, nimic nou, funcţii de bază în fond, atunci când este vorba de smartphone.

Cel mai probabil ingineirii Apple şi departamentul de marketing şi-au tocit creierii întrebându-se: Unde aducem îmbunătăţiri, dacă totul merge ca la carte? Fireşte, la camerele de fotografiat ale deviceul-ui. Acolo s-au îndreaptat eforturile companiei şi tehnicienilor Apple, fiind zona în care experţii companiei considerau că se pot aduce cele mai mari upgradeuri, şi că prin acestea iPhone va reuşi să se facă din nou remarcat pe piaţă, după o lungă perioadă în care Samsung şi Huawei au furat lumina reflectorului.

Epopeea camerei iPhone 11 a atins apogeul în timpul conferinţei de presă organizată cu ocazia lansării noului device. Din cele 100 de minute de conferinţă, 13 au fost dedicate ridicării în slăvi a camerei cu care este dotat iPhone 11 Pro. Singurul device care a reuşit să mănânce mai mult timp din conferinţă decât iPhone11 şi camera minune a Apple Watch 5, lansat în aceeaşi zi. Pe lângă cele două noi deviceuri, compania a mai lansat şi un serviciu dedicat gamingului pe iPhone(Apple Arcade), un nou serviciu de streaming (Apple TV+) şi un nou iPad, al căror timp de promovare, adunat, nu a depăşit intervalul dedicat noului nerv optic de care dispune cel mai nou smartphone Apple.

„Camera, camera, camera este noul iPhone”, a fost reacţia analistului Deustche Bank, Jeriel Ong, privind device-ul lansat acum o săptămână.

Potrivit lui Tim Cook, CEO-ul Apple, 800 de oameni au lucrat pentru dezvoltarea camerei. Ce a rezultat în urma eforturilor a 800 de oameni? Trei senzori şi trei lentile pentru cameră, un unghi de fotografiere mai larg, culori mai bune şi cam atât.

Preţ? 999 dolari, pentru iPhone 11 Pro, 1,099 dolari pentru Pro Max, şi 700 dolari pentru iPhone 11, preţuri care reflectă şi performanţa camerelor, pentru că evident, nu sunt toate la fel. Toată lumea ştie că Apple are grijă de toţi minionii săi (a se citi clienţi) şi este gata să ofere preţuri accesibile tuturor.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO