Business Internaţional

De ce costă acest ceas elveţian 2,5 milioane de dolari? Galerie FOTO

Grandmaster Chime

Grandmaster Chime

Autor: Oana Stupinean

25.10.2014, 21:20 631

Producătorul elveţian de ceasuri, Patek Philippe a lansat un model, care costă 2,5 milioane de dolari, pentru a aniversa 175 de ani de la înfiinţare, însă potenţialii cumpărători trebuie să treacă de un interviu cu preşedintele companiei pentru a putea cumpăra ceasul, scrie Business Insider.

Grandmaster Chime, numit de producător un ”ceas inteligent”, foloseşte semnale sonore diferite pentru trecerea fiecărei unităţi semnificative de timp, pornind de la ore, jumătăţi de ore şi ajungând până la minute. Pe lângă funcţia de avertizare sonoră, ceasul mai dispune şi de un calendar cu un display digital de patru cifre şi o funcţie care se poate seta pentru un fus orar secundar.

Pentru realizarea celui mai complicat mecanism au fost necesari 9 ani şi 100.000 de ore de muncă. Diametrul cadranului este de 47,7 de mm şi are 1.366 de componente unice.

Ceasul este confecţionat din aur roz de 18 karate, grosime de 16,1 mm, iar braţara este realizată din piele de aligator.

Producătorul a realizat doar 7 modele Grandmaster Chimes, dintre care unul este păstrat la muzeul companiei din Geneva, unde va putea fi admirat de vizitatori.

Pentru potenţialii clienţi rămân doar şase Grandmaster Chime, iar 2,5 milioane de dolari nu sunt suficienţi pentru achiziţionarea acestui ceas, doritorii trebuie să fie “intervievaţi” de Thierry Stern, preşedinte Patek Philippe.

“Aş dori să vorbesc cu viitorul posesor  şi să mă asigur că este un pasionat de ceasuri”, a declarat Stern pentru CNBC.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO