Business Internaţional

David Ogden Stiers, star al serialului "M.A.S.H.", a murit la vârsta de 75 de ani

David Ogden Stiers, star al serialului "M.A.S.H.", a...

Autor: Ana Obretin, Mediafax

04.03.2018, 16:44 242

Stiers a murit în locuinţa sa din Newport, Oregon. Actorul suferea de un cancer la vezica urinară.

Cel mai celebru rol al său a fost maiorul Charles Emerson Winchester III, un chirurg cu sânge nobil, din serialul de succes difuzat de postul CBS "M.A.S.H.", o producţie de comedie cu accente dramatice, inspirată de războiul din Coreea. Pentru acest rol, Stiers a fost nominalizat de două ori la premiile Primetime Emmy, în 1981 şi 1982.

Ulterior, în 1984, a primit un Primetime Emmy pentru rolul fondatorului Comitetului Olimpic al SUA, William Milligan Sloane. din miniseria difuzată de NBC "The First Olympics: Athens 1896".

De asemenea, Stiers a jucat în serialul produs de ABC "North and South", dar şi în filmul TV "J. Edgar Hoover" (1987).

Stiers şi-a împrumutat vocea multor personaje din desene animate, colaborând la opt lungmetraje Disney, inclusiv la filmul lansat în 1991 "Frumoasa şi Bestia/ Beauty and the Beast", "Cocoşatul de la Notre Dame/ The Hunchback of Notre Dame", "Pocahantas" şi "Lilo & Stitch", dar şi la versiunea în engleză a peliculei regizate de Hayao Miyazaki "Spirited Away".

Născut în Peoria, Illinois, Stiers s-a mutat la New York în 1969 şi a studiat la prestigioasa Julliard School, înainte să se alăture unei celebre companii de teatru, Houseman City Center Acting Company.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO