Business Internaţional

David Cameron: interesul Marii Britanii este să rămână în cadrul UE

David Cameron: interesul Marii Britanii este să rămână în cadrul UE

Autor: Mihai Draghici - Mediafax

24.10.2011, 20:41 288

Premierul britanic, David Cameron, a reiterat luni că "interesul naţional" al Marii Britanii este să rămână în cadrul Uniunii Europene, înaintea unui vot în Camera Comunelor privind posibilitatea organizării unui referendum asupra apartenenţei la UE, informează AFP.

"Interesul nostru naţional este să fim în cadrul UE, să ajutăm la stabilirea reglementărilor pieţei unice, cea mai mare piaţă a exporturilor noastre, pentru că absoarbe 50 la sută din exporturi", a insistat Cameron.

"Acesta nu este un argument abstract, teoretic, pentru că este vorba de milioane de locuri de muncă. Nu este un bun moment, în plină criză economică, să organizăm un astfel de referendum. Când casa vecinului a luat foc, reflexul este să îl ajutăm să o stingă, măcar pentru a evita ca incendiul să cuprindă şi casa noastră", a subliniat Cameron.

Membrii Camerei Comunelor urmează să se pronunţe joi seara asupra propunerii de organizare a unui referendum privind aparteneţa Marii Britanii la UE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO