Business Internaţional

David Cameron, după violenţele care au distrus moral Marea Britanie: Voi face totul ca Marea Britanie să nu mai fie o ţară ruptă în două

David Cameron, după violenţele care au distrus moral Marea Britanie: Voi face totul ca Marea Britanie să fie o ţară ruptă în două

Autor: Adrian Voicu

15.08.2011, 18:12 498

Premierul Marii Britanii a descris violenţele din ultima săptămână drept un semnal de trezire a ţării, declarând că miniştrii săi se vor asigura ca de acum încolo politicile economice să răspundă unei "Marii Britanii scindate".

David Cameron s-a angajat ca guvernul său să "schimbe radical vieţile celor 120.000 de familii sărace" până la următoarele alegeri, considerând că analiza sa privind scindarea societăţii "revine în topul agendei politice".

Într-un discurs susţinut luni, oficialul britanic a spus că a ajuns la concluzia că există 120.000 de familii în întreaga Mare Britanie ale căror nemulţumiri au fost la rădăcina violenţelor din ultima săptămână

"Într-un moment al crizei financiare, împreună cu (ştirile legate de) cheltuielile politicienilor şi cu scandalul legat de ascultarea telefoanelor, am întâlnit unele dintre cele mai grave cazuri de lăcomie, iresponsabilitate şi de scăpare de responsabilitate. Restaurarea responsabilităţii trebuie să pună în ordine societatea noastră", a declarat premierul, citat de The Guardian.

"Suntem hotărâţi să luptăm cu colapsul moral care a afectat părţi ale ţării noastre?

Iresponsabilitatea. Egoismul. Comportarea ca şi cum alegerile tale nu au consecinţe. Copii fără părinţi. Şcoli fără disciplină. Recompensă fără efort.

Infracţiune fără pedeapsă. Drepturi fără responsabilităţi. Comunităţi fără control. Unele dintre cele mai urâte aspecte ale naturii umane au fost tolerate, câteodată chiar încurajate, de către stat şi agenţiile sale care a devenit în unele părţi literal de-moralizate.

Şi avem prin urmare determinarea de a lupta cu toate acestea? Consider că majoritatea responsabilă din această ţară nu doar că are determinare; cer din toţi rărunchii ca guvernul să acţioneze. Şi vă pot asigura că nu voi rămâne doar la stadiul de dorinţă".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO