Business Internaţional

David Cameron a fost acuzat de ipocrizie după ce a recunoscut că a deţinut fonduri offshore

David Cameron a fost acuzat de ipocrizie după ce a...

Autor: Departament Economic

08.04.2016, 15:43 146

Premierul a cedat "presiunii puternice" pentru a oferi detalii legate de depozitele din Blairmore Holding, după ce a fost menţionat în raportul Panama Papers care a apărut duminica trecută, legat de milioane de documente făcute publice.

Înainte de a fi făcute publice datele, premierul britanic susţinea că el şi familia sa nu deţin conturi offshore şi că nu vor deţine nici în viitor. Scandalul legat de offshore l-a lovit pe Cameron într-o perioadă când se luptă pe mai mult fronturi pentru rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană.

”Eu şi cu soţia mea avem un cont comun. Deţineam 5.000 de unităţi în fondul de investiţii Baltimore Investment, pe care le-am vândut în 2010, cu câteva luni înainte să ajung prim-ministru. Fondul valora undeva la 42.000 de dolari”, a spus Cameron.

Criticile la adresa lui Cameron au crescut exponenţial pe Social Media, după ce au exploatat un mesaj trimis în 2014 de George Osborne, ministrul de finanţe englez, care spunea că ”evaziunea fiscală nu este doar ilegală şi imorală, dar oamenii care fac asta ar trebui trataţi ca nişte hoţi de rând”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO