Business Internaţional

Datele economice internaţionale continuă să nu se încadreze în aşteptări, în timp ce estimările oferite de Wall Street sunt observate cu anxietate de investitori: Creşterea economică globală pare să îşi piardă din avânt

Cele mai recente date economice internaţionale nu reuşesc să se încadreze în aşteptările analiştilor, subliniind în acest fel anxietatea investitorilor conform căreia răspândirea variantei Delta va încetini ritmul de recuperare al economiei globale, notează Financial Times.

Mai mulţi indici economici din Statele Unite s-au încadrat cu mult sub prognozele lansate de Wall Street, sugerând că revenirea economică pare să îşi piardă din avânt.

Încrederea consumatorilor din SUA a căzut cu mult sub estimări în urmă cu două săptămâni, fiind urmată de o serie slabă de vânzări în retail şi un ritm încet de construcţie al noilor locuinţe. De altfel, activitatea din mediul de business, măsurată de Rezerva Federală (Fed – banca centrală americană) nu a reuşit să se încadreze în estimările instituţiei.

Recent, un raport al gigantului bancar Citi a arătat cum estimările pentru ţările din grupul G10 au căzut în teritorii negative. Mai mult, prognozele pentru China au continuat să se înrăutăţească, în ciuda numărului extrem de mic de infecţii cu coronavirus, în condiţiile în care vânzările segmentului de retail şi producţia industrială au scăzut peste aşteptări săptămâna trecută.

Rezultatele vin într-o perioadă în care Fed a semnalat că ar putea începe să oprească spre finalul anului programul de achiziţionare de bonduri, lansat în timpul crizei generate de Covid-19.

„Tonul investitorilor a trecut de la faza marcată de avântul redeschiderii economice, ajutoarele fiscale şi monetare la incertitudine politică, încetinirea activităţilor din China şi tensiuni de ordin geopolitic”, spune Mark Hackett, analist la Nationwide Investment Management.

Economia mondială continuă să reducă riscurile reprezentate de varianta Delta, cel puţin pentru moment

Sentimentele investitorilor au fost afectate de ultimele date şi rapoartele cu privire la întreruperea lanţurilor de aprovizionare, care au acompaniat reapariţia cazurilor de coronavirus în Statele Unite şi alte părţi ale lumii.

În SUA, economiştii şi-au reactualizat în scădere estimările pentru produsul intern brut (PIB) din 2021, de la plus 6,6% în iulie la 6,2% în august.

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.