Business Internaţional

Date personale ale angajaţilor NASA, furate de hackeri

Date personale ale angajaţilor NASA, furate de hackeri

Autor: Tibi Oprea

02.01.2019, 00:00 514

NASA a anunţat că hackerii au atacat serverele agenţiei şi au descărcat informaţii personale ale angajaţilor, printre care şi codurile numerice personale, potrivit Bloomberg.

Agenţia spaţială a început să investigheze atacul asupra serverelor pe 23 octombrie, potrivit unei notificări trimise pe 18 decembrie de administratorul Bob Gibbs. Conform acestuia, prin această breşă de securitate ar fi putut fi afectaţi angajaţii care au fost recrutaţi, transferaţi sau concediaţi în perioada iulie 2006 – octombrie 2018. Agenţia are în prezent aproximativ 17.400 de angajaţi în serviciul public.

Autenticitatea notei lui Gibbs, publicată iniţial online de către compania de media nişată pe segmentul de spaţiu Space Ref, a fost confirmată ulterior de către NASA, iar reprezentanţii agenţiei spaţiale au declarat că nu cred că au fost afectate oricare dintre misiunile sale.

Purtătorul de cuvânt al agenţiei Karen Northon a spus că încă nu este cunoscut numărul de angajaţi vizaţi de breşă. “Odată descoperită, NASA a luat imediat măsuri pentru a securiza serverele afectate şi a lucrat de atunci pentru a efectua o analiză criminalistică – acest proces va dura”, a scris Northon într-un email. “Investigaţia în curs este o prioritate principală a NASA”, a mai spus aceasta.

Agenţia a anunţat că va oferi servicii de protecţie a identităţii acelora care au fost afectaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO