Business Internaţional

Danone vrea să închidă trei fabrici din Italia, Germania şi Ungaria şi promite ca va ajuta angajaţii disponibilizaţi să-şi găsească de lucru

Danone vrea să închidă trei fabrici din Italia,...

Autor: Liviu Popescu

12.06.2014, 00:04 665

Grupul francez Danone, cel mai mare producător de iaurturi din lume, a anuntaţat că va închide trei fabrici din Italia, Germania şi Ungaria ca urmare a declinului vânzărilor în Europa şi că va disponibiliza astfel 325 de angajaţi, dar a promis că va încerca să-i ajute pe fiecare dintre aceştia să-şi găsească un nou loc de muncă.

Danone va închide până în 2015 facilităţile de producţie din Casale Cremasco - Italia, Hagenow - Germania şi Budapesta – Ungaria şi va transfera treptat procesul de producţie în Belgia, Polonia, Germania şi Franţa pentru a-şi putea îmbunătăţi competitivitatea în Europa, scrie agenţia Thomson Reuters.

Închiderea planificată a acestor facilităţi va duce la disponibilizarea a 100 de angajaţi în Italia, 70 în Germania şi 155 în Ungaria. Compania intenţionează să ia măsurile sociale necesare pentru a colabora cu reprezentanţii angajaţilor pentru a identifica soluţii cu privire la noi locuri de muncă pentru persoanele afectate de disponibilizări.

Aproximativ 60% din veniturile Danone provin din vânzarea de produse lactate proaspete, sector afectat în ultimii ani de creşterea preţului laptelui şi a declinului cheltuielilor consumatorilor europeni. Volumul vânzărilor de produse lactate a scăzut cu 3,7% în primul trimestru al acestui an faţă de aceeaşi perioadă din 2013.

Danone este prezent în 120 de ţări cu mai mult de 190 de fabrici şi peste 104.000 de angajaţi şi deţine locul 1 în fabricaţia de produse lactate proaspete şi locul 2 la nivel mondial în domeniul apelor minerale îmbuteliate. Grupul a înregistrat în 2013 vânzări de peste 21,3 de miliarde de euro.

În România Danone are 500 de angajaţi şi o fabrică de lapte, iaurturi şi smântână la Bucureşti, potrivit site-ului companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO