Business Internaţional

Dan Ostahie: Grupul Altex mizează în acest an pe afaceri de peste 500 milioane euro

Dan Ostahie: Grupul Altex mizează în acest an pe...

Autor: Departament Economic

22.05.2016, 14:17 221

„În primul trimestru s-a simţit impactul reducerii TVA şi avem o creştere generală a consumului în România. Dincolo de reducerea de TVA, sunt şi alţi factori care au determinat această situaţie a consumului, cum ar fi creşterea creditului de consum şi faptul că băncile sunt mult mai deschise pentru creditare. Primul trimestru a fost unul bun şi pentru piaţa imobiliară, care are acum un mic recul pe fondul discuţiilor despre legea dării în plată„, a declarat Dan Ostahie, CEO şi proprietar al Altex.

În opinia lui, în zona de tehnologie nu este obligatoriu ca un produs care are astăzi succes să crească sau ca un anumit trend care se manifestă să se păstreze. E posibil ca la un moment dat să nu mai schimbăm atât de des nici smartphone-ul.

”Viteza schimbării vine din viteza schimbărilor tehnologice. Dar, din modul în care creşte piaţa, putem să ne planificăm la rândul nostru creşterea generată de înlocuirea naturală provocată de uzură. De exemplu, la categoria de produse albe ştim că, în general, la 7-10 ani acestea se schimbă. Este un ciclu de viaţă care nu ne aşteptăm să fie modificat”, şi-a exprimat părerea reprezentantul Altex.

Astfel, în zona produselor tehnologice, este posibil ca timpul de viaţă să crească pentru unele produse şi să scadă pentru altele, sau chiar să dispară produsele cu totul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO