Business Internaţional

Cuvântul spus de Donald Trump care a lăsat o lume întreagă în suspans: Ce înseamnă covfefe?

Cuvântul spus de Donald Trump care a lăsat o lume...

Autor: Corina Zamfir

31.05.2017, 16:59 3105

Mesajul postat de Donald Trump marţi seară pe Twitter a lăsat o lume întreagă în suspans şi a stârnit o serie de comentarii care i-au crescut reputaţia preşedintelui american, doborând astfel recordul tweet-ului cu care acesta a pretins că a câştigat votul de popularitate, scrie The Guardian.

Imediat după miezul nopţii, preşedintele Donald Trump a scris pe Twitter de la Washington: “Despite the constant negative press covfefe" (În ciuda ‘covfefe’ negative constante ale presei).

Cuvântul “covfefe” lăsat atârnat acolo i-a deranjat pe cei peste 31 de milioane de fani ai preşedintelui.

Tweet-ul a rămas pe contul lui Donald Trump până aproape de ora 6 dimineaţa, fără să se aducă vreo clarificare cu privire la cuvântul “covfefe”.

După aceea, Trump a înlocuit tweet-ul cu altul: “Who can figure out the true meaning of ‘covfefe’ ??? Enjoy!” (Cine îşi poata da seama care este adevăratul sens al cuvântului ‘covfefe’??? Bucuraţi-vă!).

Faptul că postarea nu a fost imediat ştearsă a fost un gest care i-a pus pe gânduri pe fanii lui Trump, iar între orele dintre cele două tweet-uri aceştia au încercat să-şi dea seama ce a vrut mai exact să spune preşedintele.

“Nimeni din staff-ul lui nu are parola contului?” (Clive Thompson)

“Au trecut 5 minute. Ce se întâmplă dacă asta este. Acesta este tweet-ul final, iar retsul istoriei se opreşte aici.” (Emily Nussbaum)

“Eram pe punct de a adormi, dar cred că acum trebuie să stau să mă holbez la acest ‘covfefe’ până când va dispărea.” (Ashley Feinberg)

“Acela a fost momentul în care Trump a devenit prsiduvhirw”. (Anthony Brian Smith)

La ora 4 dimineaţa, tweet-ul avea deja peste 108.000 de redistribuiri şi peste 135.000 de like-uri. Ca o comparaţie, tweet-ul cu care Trump a pretins, fără să aibă vreo dovadă, că a câştigat votul de popularitate  a avut 52.000 de redistribuiri şi peste 160.000 de like-uri, adunate până în momentul în care a fost scris acest articol, potrivit CNN.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO