Business Internaţional

Cutremur pe scena politică din Italia: Premierul italian Giuseppe Conte a demisionat

Cutremur pe scena politică din Italia: Premierul italian...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

20.08.2019, 17:08 602

Giuseppe Conte, şi-a prezentat marţi demisia, înaintea unei moţiuni de cenzură generată de disensiunile din coaliţia guvernamentală, relatează agenţia ANSA şi cotidianul La Repubblica.

"Dragă Matteo Salvini, ar fi trebuit să retragi miniştrii din Guvern. Eu aş fi fost avocatul poporului, dar din cauza acestei acţiuni Guvernul acesta se încheie aici, voi merge la preşedintele ţării pentru a-i oferi demisia mea din funcţia de prim-ministru", a declarat Giuseppe Conte în Parlament înaintea dezbaterii moţiunii de cenzură iniţiate de partidul Liga Nordului (extremă-dreapta).

Liga Nordului, condusă de vicepremierul Matteo Salvini, care este şi ministru de Interne, a depus moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Giuseppe Conte în contextul disensiunilor cu partenerul de guvernare, Mişcarea Cinci Stele (populistă, antisistem), condusă de Luigi di Maio.

Preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, va decide, după consultări cu principalele partide, dacă va desemna un alt prim-ministru sau va convoca alegeri parlamentare anticipate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO