Business Internaţional

Cutremur de 7,8 grade în Noua Zeelandă. Autorităţile au confirmat două decese până acum şi menţin starea de alertă după ce cutremurul a fost urmat de un tsunami

Cutremur de 7,8 grade în Noua Zeelandă. Autorităţile...

Autor: Mediafax

13.11.2016, 19:00 14114

Autorităţile menţin starea de alertă după puternicul cutremur din Noua Zeelandă ce a fost urmat de un tsunami şi avertizează populaţia ce louieşte în zona de coastă să caute adăpost în zone mai înalte, informează The Associated Press.

Institutul american de Geofizică a revizuit la 7,8 grade magnitudinea cutremurului, care iniţial a fost estimat la 7,4 grade pe scara Richter. Cutremurul a fost urmat de peste 45 de replici, dintre care unele de peste 6 grade.

Mai multe clădiri s-au prăbuşit în localitatea Kaikoura, iar multe alte clădiri au fost avariate în această. O serie de drumuri de pe insula sudică au fost puternic afectate de seism.

Autorităţile continuă să evalueze pagubele şi au fost anunţate mai multe persoane rănite.

Epicentrul cutremurului a fost localizat la 53 de kilometri nord-est de orăşelul Amberley din regiunea Canterbury pe insula de sud a Noii Zeelande şi la 93 de kilometri nord-est de oraşul Christchurch.

Seismul s-a resimţit şi în capitala ţării, Wellington, aflată la peste 200 de kilometri depărtare.

În 2011, oraşul Christcurch a fost lovit de un cutremur cu o magnitudine de 6,3 grade, care a provocat decesul a 185 de persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO