Business Internaţional

Cutremur în America: Michael Cohen, fostul avocat al lui Trump, recunoaşte că este vinovat pentru că a plătit pe cineva să influenţeze alegerile din SUA, punându-i astfel o bombă sub scaun preşedintelui american

Cutremur în America: Michael Cohen, fostul avocat al lui...

Autor: Alex Ciutacu

22.08.2018, 11:08 1286

Fostul avocat al preşedintelui american Donald Trump, Michael Cohen, a pledat vinovat într-un tribunal din New York pentru că ar fi încălcat legile de finanţare ale unei campanii, după ce a plătit pe cineva pentru a influenţa alegerile, potrivit BBC.

Acesta a declarat că a încălcat legea pentru a ajuta „candidatul” cu „scopul principal de a influenţa alegerile”.

Recunoaşterea faptelor de către Cohen a fost legată de sumele plătite pentru presupusele amante ale lui Trump.

Avocatul de 51 de ani a recunoscut opt ​​fapte, inclusiv fraudă fiscală şi bancară, în cadrul unui acord cu procurorii.

El a declarat marţi în faţa instanţei că a fost condus de "un candidat la funcţia federală", presupus a fi Trump, pentru a încălca legile electorale federale.

Acesta a pledat vinovat pentru cinci fapte de evaziune fiscală, declaraţii false către o instituţie financiară, pentru contribuţii financiare excesive la cererea unui candidat sau campanie şi pentru că a cauzat în mod intenţionat o contribuţie corporativă ilegală.

Prin recunoaşterea faptei, Cohen i-a dat o lovitură în plin preşedintelui Donald Trump, încât toată lumea se întreabă dacă nu ar trebui şi el judecat.

„Dacă acele plăţi au fost o ilegalitate de partea lui Michael Cohen, de ce nu ar fi o ilegalitate şi de partea lui Donald Trump”, spune avocatul lui Cohen, Lanny Davis, după procesul de marţi.

Cu toate acestea, şansele ca Trump să fie pus în faţa unui tribunal sunt slabe cât timp este încă preşedinte, spune experţii juridici citaţi de BBC.

Totuşi, el ar putea fi demis de Congres, care poate începe procedura în care îi cere demiterea, susţinut de constituţie şi acuzându-l pe trump de „înalte ilegalităţi şi delicte”.

Pentru ca acest lucru să se întâmple, oponenţii lui Trump din rândurile democraţilor trebuie să câştige controlul ambelor camere.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO