Business Internaţional

Curajul investitorilor în criptomonede, pus la încercare: Bitcoin şi Ether s-au prăbuşit cu aproape 20% în weekend, după câteva săptămâni de foc. UPDATE: Preţul unui Bitcoin trece de 57.000 de dolari, după o creştere de peste 9%

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Autor: Eduard Ivanovici

19.04.2021, 13:10 507

UPDATE, ora 15:25: Bitcoin-ul a ajuns la 57.118 dolari, crescând cu aproximativ 9,6% de la 52.000 de dolari. Preţul unui Ether atinge 2.251 dolari.

Preţul unui Bitcoin a înregistrat un declin de 19,5% în weekend şi a ajuns la un moment dat la 52.000 de dolari, de la un maxim de peste 64.000 miercurea trecută, conform CNBC.

Totodată, preţul Ether – a doua cea mai valoroasă monedă digitală din lume – a scăzut cu 18% şi a ajuns la aproximativ 2.100 de dolari, în condiţiile în care criptomoneda atinsese joi un record de 2.500 de dolari.

Mai mult, Dogecoin – care a crescut săptămâna trecută cu 400% la 45 de cenţi – a raportat un minus de 24% în weekend.

Momentan, motivul din spatele scăderilor nu este cunoscut.

Un raport neverificat, publicat pe Twitter, susţine că Departamentul Trezoreriei Statelor Unite ar putea lansa o rundă de represalii asupra instituţiilor financiare pentru a combate spălarea de bani prin intermediul criptomonedelor.

Monedele virtuale au atins niveluri record în ultima săptămână datorită entuziasmului generat de listarea exchange-ului Coinbase, cea mai mare companie de criptomonede care a reuşit să debuteze pe bursa din New York. În prezent, capitalizarea de piaţă a firmei este de 62 de miliarde de dolari, de la 100 de miliarde în primele ore de tranzacţionare pe Nasdaq.

În ciuda ultimelor preţuri, unii investitori se tem că monedele digitale continuă să creeze o bulă asemănătoare fenomenului dot-com de la începutul secolului, fiind alimentaţi de creşterile înregistrate de Dogecoin, o monedă virtuală creată în glumă în 2013.

Recent, Mastercard, UBS şi JPMorgan au investit 65 de milioane de dolari în ConsenSys, un startup care dezvoltă infrastructură pentru criptomonede, creat de fondatorul reţelei Ethereum.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO