Business Internaţional

Cum vrea să scape un gigant farmaceutic de mii de procese intentate de clienţi care îi acuză că au pornit criza opioidelor: Purdue Pharma intră în faliment

Cum vrea să scape un gigant farmaceutic de mii de...

Autor: Alex Ciutacu

16.09.2019, 14:31 198

Purdue Pharma, compania care produce OxyContin, a depus duminică cererea de intrarea în protecţia falimentului, prăbuşindu-se sub greutatea miilor de procese intentate de state şi de clienţi care cer pagube pe fondul crizei opioidelor, potrivit CNBC.

Board-ul companiei farmaceutice a aprobat cererea de intrare în faliment pe care o aştepta întreaga piaţă, la doar câteva zile după ce au încercat să încheie o înţelegere pentru 2.000 de procese intentate de guvernele locale, triburi de nativi americani şi state care dau în judecată compania pentru efectele distructive ale opioidelor.

„Acest cadru ne ajută să nu pierdem sute de milioane de dolari şi ani de zile în tribunale”, spune Steve Miller, preşedintele board-ului companiei.

Compania este acuzată de aproape fiecare stat american că nu ar fi transmis efectele reale ale excesului de opioide. Familia Sackler, care deţine Purdue Pharma, a fost învinuită pentru că a alimentat o criză care provoacă 130 de decese pe zi.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO