Business Internaţional

Cum va arăta cel mai bun aeroport din lume după o investiţie de 1,1 miliarde de euro. Galerie FOTO

Cum va arăta aeroportul Changi

Cum va arăta aeroportul Changi

Autor: Ştefan Stan

05.08.2014, 15:22 2209

Aeroportul Changi Airport din Singapore, nominalizat cel mai bun aeroport din lume de către SkyTrax, va fi extins, printr-o investiţie de 1,1 miliarde de euro, scrie Business Insider. Changi este un nod care face conexiunea între peste 200 de destinaţii din toată lumea, tranzitat zilnic de aproximativ 136.000 de pasageri.  

Scopul investiţiei nu este doar de a extinde funcţionalitatea aeroportului, ci de a transforma complexul în sine într-o atracţie turistică. Planul de extindere are în vedere dezvoltarea a 130.000 de metri pătraţi. În centrul noii aripi se va situa “Project Jewel", un dom din sticlă şi oţel care conetează Terminalele 1,2 şi 3.

Proiectul va cuprinde şi cinci etaje de magazine de retail şi încă cinci etaje de parcări subterane. Construcţia va începe acest an. Organizatorii speră că vor reuşi să transforme aeroportul până la sfârşitul lui 2018.

În aeroport există deja aparate de făcut masaj la picioare (gratuit), camere speciale pentru îngrijirea bebeluşului şi camere de depozitare bagaje, în cazul în care pasagerii vor să meargă la cumpărături. În aeroport pasagerii nu au voie să mestece gumă (situaţie valabilă pentru Singapore în general). De pe aeroportul din Singapore au zboruri 106 companii aeriene, spre 270 de destinaţii din 60 de ţări. În acest aeroport lucrează 32.000 de persoane în total. Aeroportul din Singapore are anual circa 49 milioane de pasageri, faţă de doar 7 milioane de pasageri cel din Otopeni, şi a fost construit pentru a oferi tot confortul pasagerilor.

Changi a fost numit cel mai bun aeroport din lume de revista Business Traveler timp de 26 de ani consecutivi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO