Business Internaţional

Cum trec ţările lumii prin criza provocată de COVID-19. Una dintre cele mai bogate din lume taie beneficiile bugetarilor şi creşte TVA-ul

Cum trec ţările lumii prin criza provocată de...

Autor: Alex Ciutacu

16.05.2020, 09:09 236

Arabia Saudită a decis să tripleze TVA-ul şi să suspende anumite beneficii pentru angajaţii de la stat, întrucât Regatul Saudit se confruntă cu o situaţie financiară precară, generată de piaţa petrolului, unde preţurile şi cererea s-au prăbuşit, conform unui anunţ oficial citat de Reuters.

Reducerile istorice de producţie stabilite de Arabia Saudită şi de ceilalţi producători ai lumii nu au sprijinit prea mult o revenire a preţurilor, întrucât colapsul preţurilor a dus la un război al cotei de piaţă între arabi şi ruşi.

Cel mai mare exportator de petrol din lume a fost afectat şi de restricţiile impuse pentru a opri răspândirea virusului – care ar putea întârzia planurile de reformă economică ale Prinţului Coroanei Mohammed bin Salman.

„Bonificaţia primită de angajaţii statului va fi suspendată începând cu data de 1 iunie, iar TVA-ul va creşte la 15% de la 5% începând cu data de 1 iulie. Aceste măsuri sunt dureroase dar necesare pentru a menţine stabilitate financiară şi economică pe termen mediu şi lung şi pentru a combate criza fără precedent, fiind cât mai puţin afectaţi”, a anunţat Mohammed al-Jadaan, ministrul Finanţelor, într-o declaraţie citată de agenţia de presă a statului.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO