Business Internaţional

Cum se naşte discursul unui preşedinte: povestea celui mai tare job din lume

Cum se naşte discursul unui preşedinte: povestea celui...

Autor: GQ.ro

06.11.2014, 18:19 565

Există joburi perfecte. Doar că tu te-ai născut în România şi şansele ca să ajungi astronaut la NASA nu-s chiar dintre cele mai mari. Dar când eşti american ai talent, ajungi să-i scrii discursurile celui mai puternic om de pe planetă.

Un tânăr cu părul scurt şi blugi uşor tociţi stă de câteva ore la o masă din Starbucks. Tastează foarte concentrat la laptopul său şi are lângă el o cafea şi o cutie de energizant. Nimic nu îi distrage atenţia, nici măcar fetele de la masa alăturată, care şuşotesc şi îl privesc interesate. Îl văd mereu aici, însă nu au descoperit care este misterul său. Se zvoneşte că ar fi mâna dreaptă a lui Obama.

Jon Favreau, în vârstă de 30 de ani, despre care unii ar spune că seamănă cu Justin Timberlake, este numit  „cititorul de gânduri“ al preşedintelui american.  A scris aproape toate discursurile lui Barack Obama şi poate fi văzut în staff-ul de la Casa Albă la toate evenimentele importante, urmărind ritmul şi topica frazelor cuceritoare. 

Citiţi articolul integral pe www.gq.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO