Business Internaţional

Cum scapă fostul şef al Renault-Nissan, Carlos Ghosn, de acuzaţiile de fraudă din SUA: Va plăti o amendă de 1 milion de dolari

Cum scapă fostul şef al Renault-Nissan, Carlos Ghosn,...

Autor: Teona Tomoiaga

24.09.2019, 12:39 125

Nissan Motor şi fostul director general al companiei, Carlos Ghosn, au încheiat un acord cu Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC) pentru închiderea unei investigaţii referitoare la declaraţii financiare false legate de compensaţiile încasate de Ghosn, transmite Reuters.

Nissan va plăti 15 milioane de dolari, iar Ghosn o sancţiune civilă de 1 milion de dolari. Ghosn a mai acceptat ca timp de 10 ani să nu exercite o funcţie de conducere la una dintre companiile tranzacţionate la bursa din SUA, potrivit unui comunicat al SEC.

Anul trecut, Ghosn a fost concediat de Nissan şi arestat în Japonia. În prezent, Ghosn aşteaptă să fie judecat la Tokyo pentru acuzaţii de ilegalităţi financiare, pe care le-a negat.

Echipa de avocaţi ai lui Ghosn a anunţat că ”sunt încântaţi că au rezolvat această problemă din Statele Unite fără o recunoaşte a unei vinovăţii...Acordul cu SEC îi permite lui Ghosn să îşi continue strategia de a nega acuzaţiile care i se aduc în procesele penale din Japonia, iar intenţionează să facă acest lucru”.

Avocaţii au adăugat că ”dacă va beneficia de un proces corect, Ghosn va fi achitat de toate acuzaţiile şi va fi reabilitat complet”.

Fostul director pentru resurse umane al Nissan, Gregory Kelly, a acceptat plata unei amenzi de 100.000 de dolari şi interdicţia de a ocupa o funcţie de conducere într-o companie americană timp de cinci ani.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO