Business Internaţional

Cum protejează marile lanţuri de supermarketuri bătrânii, cea mai vulnerabilă categorie la Covid-19, în alte ţări: Ore speciale de cumpărături doar pentru seniori

Cum protejează marile lanţuri de supermarketuri...

Autor: Alex Ciutacu

19.03.2020, 21:11 576

Lanţul de magazine alimentare Whole Foods, controlat de Amazon, a anunţat miercuri că va ajusta programul de operare astfel încât să creeze o fereastră specială de timp pentru ca seniorii să meargă la cumpărături, astfel încât cea mai vulnerabilă categorie de vârstă în faţa Covid-19 să fie cât mai puţin expusă, potrivit MarketWatch.

Decizia Whole Foods nu este unică, întrucât mai multe lanţuri din lume au ales să adopte acest mod de operare pe timpul pandemiei.

Toate magazinele Whole Foods din SUA şi Canada le vor permite seniorilor cu vârste de peste 60 de ani să meargă la cumpărături înainte să deschidă pentru restul clienţilor.

De exemplu, dacă un magazin se deschide la ora 9.00, seniorii au acces în magazin de la ora 8.00. Decizia a fost pusă în aplicare chiar de miercuri, iar magazinele Whole Foods din Marea Britanie au adoptat o politică similară începând de joi – doar că în cazul lor programul special se aplică pentru seniori cu vârste de peste 70 de ani.

„Stabilim special acest orar pentru a ajuta clienţii pe care autorităţile naţionale de sănătate i-au identificat ca fiind cei mai vulnerabili în faţa Covid-19, astfel încât aceştia să se simtă confortabil să îşi facă cumpărăturile şi să ne asigurăm că îşi pot lua cele necesare într-un mediu mai puţin aglomerat”, a transmis Whole Foods într-o declaraţie.

Mai mult, magazinele vor termina programul cu două ore mai devreme pentru a le lăsa angajaţilor mai mult timp la dispoziţie pentru dezinfectare şi pentru a reface stocurile. În aceste două ore magazinele sunt încă deschise pentru comenzi.

Mai multe lanţuri de supermarketuri au adoptat această politică, precum Safeway, Albertsons, Dollar General sau Target.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO