Business Internaţional

Cum poţi să devii un maestru constructor Lego

Cum poţi să devii un maestru constructor Lego

Autor: Ştefan Stan

01.03.2014, 19:39 253

Filmul de animaţie “The Lego Movie” îşi datorează succesul unor “maeştrii constructori” (master builders), “supereroi” care au dat viaţă pieselor Lego şi au construit adevărate opera de artă din plastic, scrie un blog gazduit de  Yahoo.

“Este amuzant că suntem supereroi acum. Nu a fost niciodată cazul. Am avut un anumit grad de celebritate între copiii de 9 ani. Filmul ne-a oferit deschidere”, a declarat Paul Chrzan, unul dintre cei 40 de maeştrii constructori Lego din lume.

Chrzan, care a lucrat la “platourile” filmului The Lego Movie, spune că “nu există o şcoală care să te înveţe meseria de maestru constructor”.

“Le spun oamenilor să construiască, se se joace cu piesele. Nu construiţi doar case şi navete spaţiale, construiţi un portret de familie, mergeţi dincolo de ceea ce văd oamenii în mod normal în piesele de Lego”, a adăugat Chrzan.

“Folosiţi imaginaţia şi construiţi ceva ce nu a mai făcut nimeni până acum”, este sfatul dat de Chrzan pentru cei care doresc o carieră de constructor Lego.

Chrzan a început să lucreze cu Lego în 1988 şi a devenit maestro constructor cinci ani mai târziu. Americanul a studiat teatru, designul platourilor de filmare şi al costumelor la Universitatea Cenrală de Stat din Connecticut timp de doi ani, fără să termine facultatea.

“Majoritatea celor 40 de maeştrii constructori au experienţă în arhitectură, inginerie, sculptură sau orice alt domeniu al designului tridimensional”, a spus Chrzan.

Chrzan spune că în prezent sunt peste 1.800 de modele piese de Lego, fără să se ia în calcul diferietle culori.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO