Business Internaţional

Cum poate o decizie pe care Trump a luat-o pentru a proteja populaţia să distrugă unul dintre cele mai importante sectoare ale economiei americane

Cum poate o decizie pe care Trump a luat-o pentru a...

Autor: Ioana Matei, Business Magazin

26.04.2020, 22:02 198

Un număr mare de angajaţi migranţi, mai ales din Asia, s-au îndreptat spre Statele Unite să muncească în Silicon Valley.
Alături de Mexic, China şi India oferă acum o mare parte din forţa de muncă noii generaţii de angajaţi din America.

Talentul extra din aceste pieţe ar putea să dispară sub interdicţia temporară a preşedintelui Trump, ţintită înspre oprirea răspândirii coronavirusului şi protejarea joburilor american, potrivit unui articol BBC.

Potrivit datelor Pew Research Center citate de BBC, mai mult de un milion de imigranţi au sosit în Statele Unite în fiecare an, deşi această cifră a scăzut în anii recenţi.

În 2017, India a fost responsabilă de generarea celei mai mari părţi a noii forţe de muncă, fiind urmată de Mexic, China şi Cuba.

„Această măsură va avea cu siguranţă un impact asupra mişcărilor de migraţie din secctorul IT din India şi China, în contextul în care cele două ţări oferă mare parte din angajaţii migranţi de la nivel global”, a spus Latha Olavatth, specialist în imigraţie la Newland Chase.

Potrivit Pew Research Center, aproape jumătate dintre migranţi locuiesc în doar trei state - New York, Texas şi California - casa Silicon Valley, unde giganţii tech precum Google, Facebook şi Cisco îşi au bazele.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO