Business Internaţional

Cum îşi încurajează alţii populaţia să lase maşinile acasă: Marea Britanie investeşte 3 miliarde de lire sterline doar în reţeaua de autobuze

Cum îşi încurajează alţii populaţia să lase...

Autor: Alex Ciutacu

15.03.2021, 14:12 139

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat că guvernul va investi 3 miliarde de lire sterline în reţeaua de autobuze din Marea Britanie pentru a pune la dispoziţia cetăţenilor servicii de transport public mai ieftine şi cu o frecvenţă mai mare, în speranţa că cetăţenii vor alege mai des să îşi lase maşina personală acasă, potrivit Reuters.

În contextul în care industria de transporturi din Marea Britanie trece printr-o reformare, guvernul a anunţat că va adăuga sute de kilometri la reţeaua de transport public, va aduce plăţile contactless în toate autobuzele şi va mări frecvenţa curselor de seară şi de weekend.

„Reformele noastre vor transforma autobuzele într-o alegere reală de transport, reducând numărul vehiculelor de pasageri, ceea ce va duce la îmbunătăţirea vieţii pentru milioane de oameni”, a anunţat premierul Boris Johnson.

În Marea Britanie, companiile private precum Stagecoach şi Go-Ahead operează servicii de transport cu autobuze pe bază de contract. Acestea au fost sprijinite financiar de guvern în timpul pandemiei, întrucât numărul de pasageri s-a prăbuşit.

Conform noului plan al guvernului, Departamentul de Transport a anunţat că autorităţile locale şi operatorii vor forma parteneriate pentru a livra servicile de transport, sau ar putea încheia acorduri de franciză.

Totodată, guvernul a anunţat că vrea să achziţioneze 4.000 de autobuze electrice sau pe hidrogen şi că a renunţa eventual la achiziţia de autobuze diesel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO