Business Internaţional

Cum de reuşesc politicienii să devină milionari lucrând la stat pe salarii de mizerie? Din vânzări anterioare...

Cum de reuşesc politicienii să devină milionari lucrând la stat pe salarii de mizerie? Din vânzări anterioare...

Autor: Adrian Voicu

19.08.2011, 16:19 1150

Luptele electorale scot inevitabil la iveală detalii necurate privind prezentul financiar al politicienilor. La fel se întâmplă şi cu un politician american.

Astfel, guvernatorul texan Rick Perry, care vrea să candideze din partea Partidului Republican la preşedinţia SUA, a devenit milionar cât timp a lucrat într-o funcţie publică, deşi salariul anual nu a depăşit niciodată suma de 150.000 de dolari.

Conform declaraţiei de avere postată de guvernator şi citată de Bloomberg, bogăţia acestuia s-ar datorat tranzacţiilor imobiliare, deşi piaţa americană este în scădere.

Astfel, el ar fi cumpărat proprietăţi de la prieteni şi aliaţi politici, vânzând apoi aceste proprietăţi unor oameni de afaceri, precum magnatului şi fondatorului Dell, Michael Dell. De asemenea, veniturile sale ar fi fost suplimentate de vânzarea de acţiuni.

Tranzacţiile republicanului au fost criticate puternic de Democraţi, şi de experţi, deoarece relaţiile de afaceri ale acestuia implică legături cu oameni de afaceri care ar putea beneficia de pe urma poziţiei acestuia de guvernator.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO