Business Internaţional

Cum au reuşit doi pensionari să învingă loteria şase ani la rând folosind doar aritmetica elementară. Ei au câştigat 26 de milioane de dolari

Cum au reuşit doi pensionari să învingă loteria şase...

Autor: Andra Stroe

14.02.2021, 15:09 1152
Povestea unui cuplu de pensionari care a câştigat 26 de milioane de dolari jucând la loteria de stat cu ajutorul aritmeticii simple ar putea reprezenta scenariul unui film de la Hollywood.
 
Jerry şi Marge Selbee au făcut milioane câştigând diverse extrageri ale loteriei de stat de-a lungul a şase ani, şi i-au ajutat şi pe alţi prieteni şi cunoscuţi din oraşul Evart, Michigan, să învingă sistemul.
 
În 2003, perechea a vândut magazinul pe care l-a deţinut timp de 17 ani, după ce Selbee a făcut o descoperire care avea să le schimbe viaţa. Bărbatul are o diplomă de licenţă în matematică de la Universitatea de Vest din Michigan şi când a văzut o broşură pentru o nouă loterie numită Winfall, şi-a dat seama imediat cum să câştige. ​El a invins loteria profitând de o clauză care impune distribuirea jackpotului către cei care au ghicit trei, patru sau cinci numere şi care se aplică atunci când nimeni nu ghiceşte combinaţia corectă de şase numere. 
 
Prima sa încercare de a sparge codul i-a adus un câştig dublu faţă de investiţie, după ce a cumpărat bilete în valoare de 3.600 de dolari şi a obţinut un câştig de 6.300 de dolari. El a investit apoi 8.000 de dolari la următorul bilet şi aproape că a dublat din nou suma. După ce i-a spus soţiei sale despre câştiguri, Jerry şi Marge au început să joace pentru sume de sute de mii de dolari.
 
Selbee, care lucra pentru Kellogg's în Battle Creek, Michigan, unde proiecta cutii destinate creşterii termenului de valabilitate a alimentelor şi cerealelor, a înfiinţat apoi o corporaţie numită GS Investment Strategies şi a invitat familia şi prietenii să cumpere acţiuni la preţul de 500 de dolari.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO