Business Internaţional

Cum arată „Versailles de Manhattan”, o fostă primărie care este scoasă la vânzare pentru suma de 20 de milioane de dolari, însă de 15 ani nu o cumpără nimeni. Galerie FOTO

Sursă foto: Business Insider

Vezi aici cum arată „Versailles de Manhattan”

Autor: Răzvan Botea

27.05.2018, 19:17 153

Versaiiles de Manhattan”, fosta primărie din partea superioară de Est a Manhattanului, este pe piaţa imobiliarelor din 2003. Cel mai mare preţ al acesteia a fost de 35 de milioane de dolari, iar acum este listată cu preţul de 19,75 milioane de dolari, scrie Business Insider.

Cu preţuri mari pentru spaţii mici, piaţa imobiliarelor din New York este cunoscută pentru efervescenţa sa. Cu toate acestea, primăria de 8.000 de metri pătraţi utili nu şi-a găsit încă un cumpărător.

Numită „o capodoperă arhitecturală” sau „Versailles de Manhattan” de către brokeri, o vilă de cu 15 camere, construită în stil neo-geoergian, este greu să-şi adauge eticheta „imposibil de vândut”. Cu toate acestea, preţul a scăzut foarte mult de la prima sa listare de 35 de milioane de dolari din 2003.

Potrivit The New York Post, nicio altă primărie nu a petrecut atât de mult timp la vânzare. Laub a cumpărat-o în 1986 pentr 4 milioane de dolari. „Dacă preţul este prea mare, atunci aşa să fie. Dacă cineva va vedea casa la valoarea la care o văd eu, o va cumpăra. Dacă nu, nu o va cumpăra. Nu e în niciun caz sfârşitul lumii”, declara proprietarul în 2009, când preţul primăriei era încă 35 de milioane de dolari.

Chiar şi cu 15 milioane de dolari mai ieftinp decţt atunci, experţii în imobiliare spun că preţul este puţin prea mare, datorită locaţiei. O primărie asemănătoare acesteia, în aceeaşi zonă, s-a vândut de cu 9,5 milioane de dolari recent.

Motivele pentru care aceasta nu se vinde includ locaţia, neîncrederea dată de faptul că a stat atât de mult timp pe piaţă, iar stilul arhitectural asemănător celui de la Versailles ar putea să nu fie pe placul cumpărătorului modern.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO