Business Internaţional

Cum arată vasele americane de război abandonate într-un golf din San Francisco. Galerie FOTO

Vedeţi cum arată vasele americane de război abandonate într-un golf din San Francisco

Vedeţi cum arată vasele americane de război abandonate într-un golf din San Francisco

Autor: Alexandru Nanu

19.10.2014, 20:13 544

Din 1946, guvernul SUA a menţinut flotele de nave de război în largul coastei San Francisco, care pot fi reactivate şi utilizate încaz de urgenţă, scrie Business Insider.

Printre aceste nave, dintre care unele foarte vechi, se numără ambarcaţiuni militare folosite în al doilea război mondial, războiul din Coreea, războiul din Vietnam, precum şi nave comerciale civile din deceniile anterioare.

Flotele stau, în mare parte neatinse şi în afara limitelor teritoriale maritime, în apele de coastă din California, Texas, Mississippi, precum şi în Carolina de Nord şi New Jersey.

Una dintre flote, situateă în Suisun Bay, însuma cu ceva timp în urmă un număr de peste 340 de nave .În prezent, au mai rămas doar 10 nave, care stau să ruginească în soarele Californiei şi poluează apa cu substanţe toxice.

Administraţia Maritimă din SUA a mandatat casarea lor, promiţând că până în anul 2017 vor dispărea.

Vizitarea acestor nave este strict interzisă publicului larg,  dar fotograful Amy Heiden a obţinut acces să fotografieze vapoarele lăsate în paragină.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO