Business Internaţional

Cum arată cel mai nou avion al miliardarilor. Elita va trebui să scoată din buzunar câteva zeci de milioane de dolari pentru a se bucura de această luxoasă aeronavă

Cum arată cel mai nou avion al miliardarilor. Elita va...

Autor: Iulian Tenchiu

26.10.2019, 19:48 1123

Gulfstream Aerospace, o divizie a companiei aeriene americane General Dynamics  a lansat cea mai nouă aeronavă de lux de pe piaţă, Gulfstream G700. Preţul de achiziţie al acestei bijuterii aeronautice pleacă de la 75 mil. dolari, relatează Reuters.

Compania americană a făcut acest anunţ în cadrul evenimentului National Business Aviation Association(NBAA) care s-a desfăşurat la Las Vegas în acest an. NBAA este un eveniment care se organizează anual, în cadrul căruia sunt prezentate cele mai noi aeronave de tip corporate, care sunt destinate exclusiv celor din lumea businessului.

G700 este prezentat drept principalul competitor al aeronavei Bombardier, lansată de Qatar Executiv, o ramură a companiei Qatar Airways. Bombardier este de asemenea o aeronavă de lux, cu două milioane de dolari mai ieftină decât cel mai nou produs lansat de Gulfstream Aerospace.

Întâlnirile de afaceri nu vor mai reprezenta o problemă pentru proprietarii lui G700, pentru că acesta este capabil să atingă viteaza Mach 0.90, adică mai exact este capabil să zboare cu 1100 kilometri pe oră. Din acest motiv, indiferent care este destinaţia, cei ce vor zbura cu G700 pot fi siguri că vor ajunge la timp.

Viteza nu este singura caracteristică care defineşte acest avion. Luxul şi comfortul pot fi consideraţi cu uşurinţă termenii care creionează povestea aeronavei. Ultima capodoperă a Gulfstream Aerospace este dotată cu patru zone de living, scaune şi paturi ergonomice, ecrane tactile de ultimă generaţie şi o panoramă multi-dimensională. Indiferent de zona în care vor sta pasagerii, ei vor avea acces la panorma oferită de cele 12 ferestre.

 Pentru că se adresează lumii businessului, pasagerii se vor putea bucura de conexiune Wi-Fi de cea mai înaltă calitate, astfel încât să îşi poată îndeplini task-urile cu maximă eficienţă.

O altă caracteristică unică cu care G700 se afirmă pe piaţa aeronavelor de lux este cea mai înaltă şi spaţioasă cabină cu care a fost dotat un avion până acum.

Reprezentanţii companiei americane se aşteaptă ca aeronavele să fie livrate către cumpărători începând cu anul 2022.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO