Business Internaţional

Cum ar investi acum 1.000 dolari cel care a prevăzut criza: Acum nu am o opinie "bear" pentru că asistăm la o recuperare a economiei globale

Cum ar investi acum 1.000 dolari cel care a prevăzut...

Autor: Roxana Pricop

01.12.2013, 14:10 2217

Economistul Nouriel Roubini, supranumit şi Doctor Doom pentru că prezis criza financiară din 2008, se aşteaptă la o recuperare a economiei globale astfel că recomandă ca portofoliul de investiţii să fie cât mai expus pe pieţele mature de acţiuni şi cât mai puţin expus pe obligaţiuni.

"Prefer să mi se spună doctor realist, nu sunt nici un optimist şi nici un pesimist. În 2007 am prevăzut criza financiară globală din 2008 şi de aici mi-a venit numele de Doctor Doom. Dacă cineva mi-ar fi urmat sfaturile şi ar fi redus expunerea faţă de acţiunile globale şi americane, ar fi evitat corecţia de 50-60% care a avut loc din octombrie 2007 până în martie 2009", a declarat Roubini într-un interviu acordat Bloomberg.

"Acum nu am o opinie "bear" pentru că asistăm la o recuperare a economiei globale şi trebuie să fim realişti cu privire la ce poate merge bine şi la ce poate merge prost. În primul rând trebuie să ne diversificăm. Trebuie să pui o parte din bani în US şi în pieţe străine precum Europa şi pieţe emergente. Gradual dobânzile pe termen lung vor creşte şi de aceea trebuie să reducem expunerea pe obligaţiuni. Mă aştept ca economia globală să îşi revină şi de aceea cred că este bine să ai o expunere marginal crescută pe acţiuni şi să îşi reduci expunerea pe pieţele emergente. Mai multe semnale pozitive vin din partea Japoniei şi a Marii Britanii", a mai spus economistul.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO