Business Internaţional

Cum a reuşit un adolescent să pornească un business de sute de mii de dolari tunzând iarba

Cum a reuşit un adolescent să pornească un business de...

Autor: Andra Stroe, Business Magazin

25.08.2019, 14:51 386

R.J. Duarte este un tânăr de 19 ani din SUA. El a fost acceptat anul trecut la Colorado State University, însă a hotărât să nu urmeze cursurile universitare. „Facultatea nu este pentru mine”, şi-a spus pe atunci, şi asta pentru că businessul pe care îl fondase în anii de şcoală tocmai prindea avânt şi ajunsese la venituri cu şase cifre, aşa că el a decis să se concentreze pe antreprenoriat.

Cariera de antreprenor a lui Duarte a început la vârsta de 8 ani, când mergea să taie iarbă în curţile vecinilor săi din Golden, Colorado. Datorită faptului că era o persoană muncitoare, veniturile i s-au triplat în fiecare an, aşa că, în perioada gimnaziului, Duarte s-a asociat cu un prieten pentru a reuşi să tundă mai multe peluze. În liceu, şi-au numit business

ul GreenWorx. Când au terminat şcoala, înainte de a se înscrie la facultate, Duarte a preluat frâiele businessului, întrezărind o oportunitate de creştere.

A decis să renunţe vechii clienţi pentru a-şi rebrendui compania drept un business premium de amenajare şi întreţinere a grădinilor. „Este o marjă mai mare de clienţi, dar şi un risc mai mare. Asta ne dă bătăi de cap, însă fără ele nu există recompensă”, spune tânărul antreprenor.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO