Business Internaţional

Cum a primit un student donaţii de Bitcoin de 24.000 de dolari de pe urma unui afiş

Cum a primit un student donaţii de Bitcoin de 24.000 de...

Autor: Ştefan Stan

07.12.2013, 09:34 1583

Un student din Statele Unite a obţinut peste 24.000 de dolari, după ce a afişat un semn cu logo-ul de la Bitcoin şi un code QR la “College GameDay, un eveniment de fotbal filmat, scrie Business Insider.

Codul QR este o reprezentare vizuală a oricărei informaţii (cel mai frecvent este folosit pentru URL-uri ale site-urilor). Codul QR afişat de de student reprezenta un portofel Bitcoin.

Pe site-ul Reddit, fanii Bitcoin au reuşit să mărească codul QR şi să descopere identitatea celui care l-a afişat, pentru a-i putea dona bani.

Fotografia cu codul QR şi logo-ul Bitcoin s-a răspândit rapid în comunitatea monedei virtuale, şi donaţiile au început rapid să apară.

Studentul care a primit 100 de tranzacţii de care cumulate ajung la 22 bitcoin. Valoarea unei monede bitcoin la momentul respectiv era de 1.100 de dolari, ceea ce înseamnă că tânărul a obţinut peste 24.000 de dolari.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO