Business Internaţional

Cum a fost făcută reclama virală la Volvo cu Jean-Claude Van Damme

Cum a fost făcută reclama virală la Volvo cu...

Autor: Ştefan Stan

18.11.2013, 16:51 8198

Reclama de la Volvo în care actorul belgian Jean-Claude Van Damme face un şpagat pe două camioane Volvo aflate în mişcare a devenit virală pe internet, atingând în numai patru zile peste 23 de milioane de vizualizări, scrie The Wall Street Journal.

“Cascadoria este reală şi efectuată din prima, fără vreo dublă. Este o cascadorie îndrăzneaţă, dar am avut control total asupra ei, nu a existat nici un pericol”, a declarat Anders Vilhelmsson, reprezentantul de relaţii cu publicul pentru divizia de camioane a Volvo.

Reclama virală la Volvo cu un şpagat al actorului Jean-Claude Van Damme. VIDEO

Van Damme, în vârstă de 53 de ani, a fost legat cu cabluri de securitate care nu erau vizibile în videoclip, ambele picioare fiind aşezat pe câte o platformă construită pe lateralele camioanelor.

Regizorul Andreas Nilsson susţine că “picioarele actorului nu au fost securizate pe platforme, dar ne-am asigurat că dacă va cădea, nu va muri”.

Reclama este menită să promoveze noul sistem dinamic de virare de la Volvo.

Clipul a fost filmat pe o pistă aviatică închisă din Spania, în Ciudat Real, lângă Madrid. Înainte de filmări, echipa de producţie a repetat scena timp de trei zile.

Versiunea finală a reclamei a fost terminată în numai 15 minute, când soarele era în poziţia cea mai bună pentru filmări.

Nilsson a spus că şoferii camioanelor au jucat un rol esenţial în producţie.

“Nu ştiu dacă aţi încercat vreodată să conduceţi cu spatele un camion, dar nu este un lucru uşor. Şoferii au păstrat un control total şi când s-au distanţat, ceea ce este foarte dificil”, a declarat Nilsson.

 “Credem că testul suprem pentru noul sistem de virare este să meargă cu spatele”, a susţinut Vilhelmsson, explicând de ce camioanele meregau invers în videoclip.

Nilsson a numit videoclipul “un omagiu adus lui Van Damme, un model cultural pe care l-am avut în viaţa mea de când eram copil”.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO