Business Internaţional

Cum a ajuns un medicament gratuit să coste o avere: „Câţi oameni trebuie să mai moară?”

Cum a ajuns un medicament gratuit să coste o avere:...

Autor: Andra Stroe

24.03.2019, 00:40 2093

Senatorul american Bernie Sanders, fost candidat la preşedinţia SUA în 2016, susţine că decizia unei companii de a pretinde 375.000 de dolari pe an pentru un medicament care a fost anterior oferit gratuit celor cu o tulburare autoimună rară este „o exploatare imorală a pacienţilor care au nevoie de acest medicament".

Într-o scrisoare adresată directorului executiv al companiei Catalyst Pharmaceuticals, Patrick J. McEneny, din data de 4 februarie 2019, Sanders s-a declarat „profund îngrijorat de faptul că acţiunile companiei Catalyst vor cauza pacienţilor săi suferinţă sau moartea" şi crede că e vorba de „lăcomie corporatistă”. „Câţi oameni trebuie să mai moară?”, se întreabă Sanders, citat de USA Today.

Medicamentul respectiv se numeşte Firdapse, şi a fost aprobat de Administraţia SUA pentru Alimente şi Medicamente în noiembrie a anului trecut pentru tratamentul sindromului myasthenic Lambert-Eaton sau a LEMS la adulţi.

FDA descrie LEMS ca fiind o tulburare rară autoimună care afectează legătura dintre nervi şi muşchi şi cauzează slăbiciune şi alte simptome la pacienţii afectaţi.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO