Business Internaţional

Cum a ajuns căpitanul vasului de croazieră Costa Concordia în barca de salvare: "S-a împiedicat şi a căzut în ea"

Cum a ajuns căpitanul vasului de croazieră Costa Concordia în barca de salvare: "S-a împiedicat şi a căzut în ea"

Autor: Adrian Voicu

18.01.2012, 16:06 2874

Căpitanul vasului de croazieră Costa Concordia, eşuat vineri în apropierea insulei italiene Giglio, Francesco Schettino, ar fi zis că motivul pentru care se afla în barca de salvare într-un moment în care mii de pasageri încă se aflau pe vas este că "s-a împiedicat" şi a căzut în barcă, informează The Telegraph.

Conform publicaţiei, căpitanul vasului ar fi spus magistraţilor italieni că a ajuns în barca de salvare dintr-o întâmplare.

În timpul celor trei ore de interogatorii, marţi, el ar fi spus: "Pasagerii tot veneau pe punte, luând bărcile cu asalt. Eu nici măcar nu aveam o vestă de salvare pentru că am dat-o unuia dintre pasager. Am încercat să conduc oamenii spre bărcile de salvare. Dintr-o dată, din cauza faptului că vasul s-a înclinat într-un unghi de 60-70 de grade, m-am împiedicat şi am ajuns într-una dintre bărci. Aşa am ajuns acolo".

Căpitanul vasului a declarat că a rămas blocat în barca de salvare timp de o oră înainte ca aceasta să fie coborâtă la apă.

Conform publicaţiei italiene La Reppublica, alături de căpitan în barcă se aflau atât secundul său Silvia Coronica, cât şi ofiţerul de rangul trei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO