Business Internaţional

Cruciada procurorilor federali din Statele Unite împotriva vânzării de marijuana medicinală

Cruciada procurorilor federali din Statele Unite...

Autor: Ştefan Stan

15.06.2013, 20:14 345

Procurorii federali au trimis zeci de avertizări magazinelor din Los Angeles şi Long Beach care vând marijuana medicinală, pentru a reduce riscul unor potenţialea activităţi criminale, scrie Busines Insider.

Autorităţile susţin că peste 100 de clinicii din Los Angeles care folosesc marijuana au primit avertizări, şi procese au fost intentate împotriva a doi proprietari de imobile din Long Beach, pentru că permiteau vânzarea de marijuana.

Procurorii federali din California au lansat în 2011 o campanie coordonată împotriva industriei de marijuana medicinală, ameninţând deţinătorii de terenuri că li se confiscă proprietăţile. De atunci până în prezent s-au închis multe din cele 625 de magazine care vindeau marijuana.

California a fost primul stat care a legalizat marijuana pentru uz medicinal, în 1996, dar folosirea acesteia rămâne încă ilegală sub incidenţa legilor federale.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO