Business Internaţional

Croazieră în Bahamas la 30 de dolari pe noapte

Croazieră în Bahamas la 30 de dolari pe noapte

Autor: Mădălina M.

15.02.2014, 20:34 765

Clienţii unei linii de croaziere din Norvegia au plătit la începutul acestei luni puţin peste 32 de dolari pe noapte pentru un sejur de patru nopţi în Bahamas, scrie Market Watch.

Pe 5 februarie, un sejur de patru nopţi din Miami către Bahamas la linia de croaziere Royal Caribbean costa 129 de dolari de persoană, adică 32,35 de dolari pe noapte, fără taxe. Aceeaşi croazieră, dar cu plecarea dintr-un port din Florida, costa 149 de dolari de persoană, mai exact 37,25 de dolari pe noapte.

Promoţiile se datorează, pe de o parte, unui virus care a afectat recent pasagerii de pe mai multe vase de croazieră. La începutul lunii ianuarie, peste 700 de pasageri ai liniei de croaziere Royal Caribbean şi alţi 200 de pasageri ai companiei Princess Cruises Caribbean s-au îmbolnăvit din cauza unui virus periculos transmis prin mâncare şi apă, dar şi prin contact direct. Ambele vase s-au întors în port în scurt timp de la îmbarcare. Virusul este adus de cele mai multe ori de un pasager purtător şi se răspândeşte rapid, potrivit Centrului de Control al Bolilor.

Pe de altă parte, perioada ianuarie- martie este una a reducerilor în această industrie, menită să-i încurajeze pe clienţi să facă rezervări pentru vacanţe pe croaziere pentru restul anului.

Aproape 35% din rezervările dintr-un an sunt făcute în această perioadă,  spune Tom Stieghorst, editor la publicaţia de turism Travel Weekly.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO