Business Internaţional

Criza din piaţa auto loveşte dur în al doilea cel mai mare producător de automobile din Japonia: După ce a înregistrat o prăbuşire de 90% a profitului, Nissan anunţă restructurarea a 10 mii de locuri de muncă

Criza din piaţa auto loveşte dur în al doilea cel mai...

Autor: Laura Albu, Mediafax

24.07.2019, 15:23 616

Nissan Motors a anunţat miercuri, că profitul din primul trimestru a scăzut cu aproximativ 90%, cu o zi înainte de a declara că va face restructurări de mai mult de 10.000 de locuri de muncă. În aceste condiţii, criza se accentuează pentru cel de-al doilea mare producător de automobile din Japonia.

Câştigurile, care urmează să fie anunţate oficial joi, marchează una dintre cele mai slabe performanţe trimestriale ale Nissan din ultimii 10 ani. Compania auto se luptă să-şi stabilizeze operaţiunile după anii de expansiune agresivă, sub conducere fostului preşedinte Carlos Ghosn, demis anul trecut, într-un scandal care a zdruncinat industria japoneză, scrie Reuters.

Reducerea locurilor de muncă planificată pentru următorii câţiva ani include cele 4.800 de posturi anunţate în luna mai şi vor fi în mare parte în cazul fabricilor din străinătate care prezintă o rată a producţiei scăzută.

Nissan a refuzat să comenteze informaţia reducerii locurilor de muncă. Acesta a declarat că un raport realizat de publicaţia japoneză de business Nikkei, potrivit căruia compania a suferit o scădere anuală de aproximativ 90% a profitului operaţional în primul trimestru, a fost "în mare măsură precis". Acţiunile sale au incheiat ziua la valoarea de 1,0%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO