Business Internaţional

Criza pandemiei de coronavirus depăşeşte autorităţile Iraniene: Republica Islamică vrea de urgenţă 5 miliarde de dolari de la FMI pentru lupta împotriva virusului

Criza pandemiei de coronavirus depăşeşte...

Autor: Mihai Gongoroi, Andreea Tobias

12.03.2020, 14:17 54464

Iranul a cerut Fondului Monetar Internaţional (FMI) o finanţare de urgenţă în valoare de 5 miliarde de dolari pentru a lupta împotriva răspândirii coronavirusului, care a lovit puternic republica islamistă, scrie Reuters.

Directorul general al FMI, Kristalina Georgieva, „a declarat că ţările afectate de Covid-19 vor primi sprijin prin intermediul Instrumentului de finanţare rapidă (RFI)", a scris pe contul său de Twitter ministrul de externe al Iranului, Mohammad Javad Zarif.

„Banca noastră centrală a solicitat acces imediat la această facilitate", a mai adăugat Zarif.

Şeful băncii centrale iraniei Abdolnaser Hemmati a scris la rândul său pe pagina sa de Instagram că, "printr-o scrisoare adresată şefului FMI, a solicitat cinci miliarde de dolari din fondul de urgenţă RFI ca ajutor în lupta cu coronavirusul".

În Iran au fost confirmate peste 8.000 de cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19 şi au fost înregistrate peste 350 de decese.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO