Business Internaţional

Criza nucleară din Japonia

Autor: Mediafax

27.03.2011, 23:41 14

Producţia auto mondială ar putea pierde 600.000de automobile până la sfârşitul acestei luni din cauza impactuluicrizei din Japonia asupra fluxurilor comerciale din industria auto,care afectează oferta de materiale, piese şi alte elementeesenţiale, transmite Bloomberg.

Cererea de finanţare a companiilor japoneze acrescut puternic după cutremurul şi valul tsunami din 11 martie,cele mai mari trei bănci din Japonia anunţând că au primitsolicitări de credite în valoare totală de 2.600 mld. yeni (32 mld.dolari) în două săptămâni.

Compania Tokyo Electric Power (TEPCO), careexploatează centrala nucleară Fukushima, a recunoscut că s-aînşelat când a anunţat un nivel al radioactivităţii "de zecemilioane de ori mai mare" decât cel normal în apa scursă de lareactorul 2, relatează AFP.

Salvatorii japonezi folosesc în prezent apădulce pentru a răci reactoarele 1, 2 şi 3 de la centrala nuclearăFukushima, apa de mare utilizată până în prezent accelerândcoroziunea şi putând prezenta pericole, a anunţat AgenţiaInternaţională pentru Energie Atomică (AIEA), citată de AFP.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO