Business Internaţional

Criza datoriilor din zona euro, sursa de incertitudine privind perspectiva economica a SUA

31.05.2010, 11:15 25

Criza datoriilor din zona euro reprezinta o sursa deincertitudine cu privire la perspectiva economice a SUA, neavandinsa un impact destul de puternic pentru a influenta politicabancii centrale referitoare la dobanzi, potrivit unor oficiali aiRezervei Federale (Fed), citati de Reuters.

"Situatia de pe pietele financiare din Europa adauga o oarecareincertitudine, dar, pentru moment, cred ca revenirea din SUAcontinua sa capete forta", a afirmat Charles Evans, presedinteleFed din Chicago.

Oficialul a adaugat ca avansul recent al somajului reflectafaptul ca tot mai multe persoane incep sa-si caute de lucru, ceeace reprezinta un indicator al cresterii optimismuluipopulatiei.

La randul lui, presedintele Fed din Philadelphia, CharlesPlosser, apreciaza ca este improbabil ca economia SUA sa reintre inrecesiune.

"Nu cred ca Statele Unite vor reintra in recesiune, insa esteevident ca turbulentele financiare din Europa intuneca orizontul side aceea trebuie sa fim mai prudenti", a spus el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO