Business Internaţional

Criza cipurilor „a mâncat” aproape jumătate de miliard de euro din profiturile gigantului Volkswagen. Producătorul avertizează că în 2021 vinde la fel de puţin ca în 2020

Criza cipurilor „a mâncat” aproape jumătate de...

Autor: Alex Ciutacu

28.10.2021, 11:37 183

Criza semiconductorilor a şters aproape 500 de milioane de euro din profiturile înainte de taxe ale grupului Volkswagen în al treilea trimestru din 2021, în contextul în care compania nu reuşeşte să producă destule vehicule pentru a face faţă cererii, potrivit FT.

Al doilea cel mai mare producător auto din lume după volume a anunţat că profiturile au scăzut cu 15% în trimestrul iulie-septembrie, până la aproape 3,1 miliarde de euro, în comparaţie cu un nivel de peste 3,6 miliarde de dolari în T3 2019.

Totodată, producătorul a avertizat că în 2021 vinde la fel de puţine vehicule la fel ca în punctul critic al primului an pandemic. Trebuie menţionat că în 2020 Volkswagen a livrat doar puţin peste 9,3 milioane de vehicule..

Blocajele din lanţul de aprovizionare al semiconductorilor a pus presiune pe producţia globală de vehicule şi a dus la o scădere cu 18% în T3, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, conform UBS.

Cu toate acestea, unii competitori ai Volkswagen au reuşit să depăşească estimările analiştilor, unde General Motors a anunţat săptămâna aceasta că va atinge pragul superior al previziunilor lansate pentru anul 2021.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO