Business Internaţional

Criminalul din Norvegia a vrut să se asigure că cei împuşcaţi nu vor putea fi salvaţi

Autor: Ioana Bojan

26.07.2011, 11:18 1451

Anders Behring Breivik, principalul suspect în cazul atacurilorde vineri din Norvegia, ar fi putut folosi muniţie tratată chimicpentru a se asigura că fiecare împuşcătură este mortală, apreciazăpoliţia, citată de Daily Mail în ediţia electronică de marţi.

Doctorul Colin Poole, chirurgul-şef de la spitalul Ringriket,unde au fost tratate victime ale atacului de pe insula Utoeya, adeclarat că Breivik a folosit gloanţe care se dezintegrează încorp, pentru a provoca pagube cât mai mari.

În plus, în manifestul său publicat pe Internet, Breivik evocaplanuri de a pune nicotină lichidă în gloanţe, astfel încât, dacăvictima nu este ucisă de glonţ, să fie otrăvită de nicotină.

"Am comandat 50 de mililitri de nicotină lichidă de puritate 99la sută, de la un furnizor chinez online (...). Trei-patru picăturivor fi injectate în gloanţe (...), ceea ce le va transforma într-oarmă chimică letală", scria el. Potrivit specialiştilor, una saudouă picături de nicotină pură reprezintă o doză fatală.

"Trebuie să aflăm dacă a folosit nicotina, iar testeletoxicologice asupra victimelor ne vor oferi răspunsul (...). Darplanul său pare atât de meticulos încât ne temem că ar fi pututfolosi chimicalele în acest fel", a declarat o sursă din cadrulpoliţiei din Oslo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO