Business Internaţional

Crimeea după anexare: Limonadă de pere şi cheesburgeri ţarişti în locul băuturilor răcoritoare capitaliste şi al Big Mac-urilor

Crimeea după anexare: Limonadă de pere şi cheesburgeri...

Autor: Liviu Popescu

04.07.2014, 12:35 6855

​Anexarea Crimeei, fost teritoriu ucrainean, de către Rusia a schimbat industria alimentară din zonă. Locuitorilor din Sevastopol le-a fost promis un nou tip de restaurant, RusBurger, care, se pare, a fost amenajat pe locul unui fost restaurant McDondald’s, scrie Bloomberg.

RusBurger este un lanţ mic de restaurante ruseşti care se promovează ca vânzând “Gustul Rusiei” şi oferă, în loc de Big Mac, ţar-cheesburgeri şi Bogatyr, un sandwich numit după eroii războinici ai începuturilor Rusiei. În loc de cola, RusBurger serveşte limonadă de pere.

„Spre deosebire de lanţurile occidentale de fast food, RusBurger mizează pe carnea de vită şi legumele proaspete din Rusia. Consumatorii s-au săturat de lipsa de gust şi le este dor de Gustul Rusiei. Al nostru e mai bun”, potrivit unei prezentări publicate pe site-ul lanţului rusesc de fast food.

McDondald’s şi-a închis cele trei restaurante din Crimeea în aprilie şi a motivat că a făcut acest lucru din cauza perturbării aprovizionării cu ingrediente, însă a promis că va găsi locuri de muncă în Ucraina angajaţilor disponibilizaţi, dacă aceştia vor fi dispuşi să se mute.

Burger King trebuia să umple, încă din aprilie, golul lăsat de McDondald’s în Sevastopol, potrivit reprezentanţilor din Rusia ai lanţului occidental de restaurante, însă planurile au fost date peste cap întrucât sediul principal al Burger King din SUA a respins aceste afirmaţii chiar a doua zi, notează BBC.

Cele trei restaurante din Crimeea ale McDonald's Corporation, cel mai mare lanţ de tipul fast-food din lume, au fost închise după ce preşedintele rus Vladimir Putin a luat decizia de a anexa regiunea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO