Business Internaţional

Creştere a veniturilor pentru familiile cu copii din Germania, în urma bonusului de 300 de euro per copil, parte a pachetului de stimuli economici gândit de guvernul german pe fondul pandemiei. Martin Mosler, Ifo Institute: Pentru părinţii singuri, în 2020 veniturile au crescut cu 434,4 euro, iar pentru cuplurile cu copii, cu circa 414,11 euro

Creştere a veniturilor pentru familiile cu copii din...

Autor: Alexandra Matei

11.02.2021, 13:54 183

► Scopul acestei măsuri a fost acela de a oferi asistenţă financiară mai ales familiilor germane care au avut de suferit pe fondul închiderii şcolilor şi al modificărilor la locul de muncă aduse de pandemie. 

► Această măsură de sprijin adoptată în 2020, în contextul pandemiei, a vizat aproximativ 18 mil de copii germani şi familiile acestora.

Bonusul alocat familiilor germane cu copii, în valoare de 300 de euro pentru fiecare copil, a crescut venitul tuturor gospodăriilor germane, în medie, cu aproximativ 89,73 de euro în 2020, arată un studiu realizat de Institutul pentru Cercetări Economice Ifo din Munich. Acest bonus, conform agenţiilor germane de presă, reprezintă o parte a pachetului de stimuli conceput de guvernul german pentru redresarea economică din urma pandemiei şi a fost plătit fiecărui copil german odată cu alocaţia.

Totodată, bonusul pentru copii a redus rata riscului sărăciei în Germania cu 0,4 puncte procentuale şi rata riscului sărăciei în rândul copiilor cu 1,5 puncte procentuale, conform calculelor efectuate de Institutul Ifo.

Bonusul de 300 de euro oferit fiecărui copil german, o măsură ce face parte din pachetul de stimuli economici al guvernului german în contextul pandemiei, a crescut în 2020 veniturile părinţilor singuri cu 434,4 euro, respectiv cu circa 1,44% faţă de anul precedent. Pentru cuplurile cu copii, creşterea medie a fost de 414,11 euro anul trecut, cu 0,75% mai mult decât în 2019”, a spus Martin Mosler, unul dintre coautorii studiului realizat de Institutul pentru Cercetări Economice Ifo din Munich.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO