Business Internaţional

Creştere surprinzătoare a exporturilor germane. Importurile s-au redus

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: CătăIina Apostoiu

09.06.2015, 00:00 937

Companiile germane au vândut bunuri şi servicii în valoare de 100,4 miliarde de euro în luna aprilie, cu mult peste aşteptări, potrivit Deutsche Welle. Creşterea se datorează în principal cererii solide venite din afara UE.

În schimb, importurile au consemnat o scădere surprinzătoare, de 1,3%. Germania este principala destinaţie pentru exportatorii din România.

Comparativ cu luna martie, exporturile germane au avansat cu 1,9% în aprilie. Faţă de anul trecut, exporturile au avansat cu 7,5%. Ambele creşteri au depăşit aşteptările analiştilor. Exporturile către ţări din afara zonei euro au urcat cu 11,8%, în timp ce exporturile către zona euro au avansat cu doar 3,3%.

Producţia companiilor din sectorul manufacturier, al construcţi­ilor şi energiei a crescut cu 0,9% în martie, aproape de două ori mai mult decât s-a anticipat. Excedentul comercial al Germaniei se situează acum la 22,1 mld. euro. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO