Business Internaţional

Creştere neaşteptată a şomajului în Germania, semn că cererea internă ar putea slăbi

Creştere neaşteptată a şomajului în Germania, semn...

Autor: CătăIina Apostoiu

31.07.2015, 00:00 393

Rata şomajului din Germania a crescut în mod neaşteptat pentru a doua lună consecutiv în iulie, semnalând că nesiguranţa privitoare la situaţia din Grecia şi la viitorul euro riscă să afecteze activitatea economică a ţării, relatează Bloomberg. Numărul şomerilor a crescut în termeni ajustaţi sezonier cu 9.000, până la 2,8 milioane. Economiştii anticipaseră o scădere cu 5.000.

Totuşi, rata şomajului se menţine la 6,4%, cel mai scăzut nivel de la reunificarea ţării. Datele slabe din această lună privitoare la piaţa forţei de muncă ar putea reprezenta un prim semn că problemele regionale îşi pun amprenta asupra economiei Germaniei. Totuşi, încrederea sectorului de afaceri în economia ţării a crescut în iulie după ce Grecia a ajuns la un acord cu creditorii săi. Potrivit raportului băncii centrale germane pe luna iulie, creşterile „solide“ ale comenzilor fabricilor înregistrate în aprilie sugerează o accelerare a creşterii economiei în lunile următoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO