Business Internaţional

Creştere de 10% a turismului spaniol în primele şapte luni ale anului

Creştere de 10% a turismului spaniol în primele şapte...

Autor: CătăIina Apostoiu

31.08.2016, 00:00 287

Numărul turiştilor străini care au vizitat Spania a crescut cu peste 10% în primele şapte luni ale acestui an comparativ cu perioada similară a anului trecut, în condiţiile în care ţara profită de pe urma scăderilor înregistrate în sectoarele de turism ale altor ţări în urma unor acte de terorism, scrie Financial Times.

Spania a primit 42,4 milioane de turişti de la începutul anului până în iulie, cu 11,1% mai mulţi decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Britanicii au constituit cel mai numeros grup de vizitatori, numărul acestora avansând cu 15,3% până la 10,1 milioane, creşteri chiar mai mari fiind înregistrate la nivelul vizitelor din Irlanda, Portugalia şi restul Americii (America de Nord şi Sud excluzând SUA).

Grupuri de travel incluzând TUI, cel mai mare tour operator al lumii, au raportat o cerere în creştere de pachete de vacanţă în Spania, în condiţiile în care clienţii încearcă să evite nesiguranţa politică şi ameninţările teroriste din destinaţii ca Turcia, Tunisia, Egipt şi Franţa. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO