Business Internaţional

Credeţi că jobul vostru e insuportabil ? Încercaţi să munciţi într-o mină de sulf, dintr-un vulcan activ, cu doar 3,7 euro pe zi

Credeţi că jobul vostru e insuportabil ? Încercaţi să munciţi într-o mină de sulf, dintr-un vulcan activ, cu doar 3,7 euro pe zi

Autor: Cătălina Butan

20.10.2012, 12:18 1642

În fiecare zi bărbaţii cară coşuri cu sulf, cu greutăţi între 70 şi 90 de kg şi parcurg în jur de 2000 de metri pentru a ajunge în vârful craterului, de unde coboară în mina de sulf.

Aerul toxic pe care muncitorii sunt nevoiţi să-l inspire poate fi fatal pentru organism, dacă este inhalat pentru mult timp, însă acest lucru nu îi impiedică să muncească în continuare pentru a satisface comenzile rafinăriilor de petrol şi companiilor producătoare de detergenţi. Muncitorii nu au un echipat de protecţie adecvat, unii purtând măştiimprovizate din eşarfe.

Salariul mult prea mic pentru aceste condiţii de muncă, însă de două ori mai mare faţă de cel obţinut în plantaţiile de boabe de cafea îi determină pe muncitori să se expună la boli grave, în special respiratorii şi de vedere.


Minele de sulf se află la câţiva paşi de cel mai mare lac de acid sulfuric din lume, din cadrul aceluiaşi platou vulcanic. Ph-ul " apei " din acest lac este de 0,5, un nivel asemănător cu cel al acidului din bateriile maşinilor.


Acidul sulfuric se obţine din sulf şi este folosit de către rafinăriile de petrol şi în producerea detergenţilor şi fertilizanţilor.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO